ALLE ACTIVITEITEN IN BRUSSEL OP EEN RIJ

ZATERDAG 20.10

ZONDAG 21.10

TUSSEN NEERPEDE & DILBEEK

Ga mee op een prachtige tocht door de velden en heuvels van de Brusselse rand, tussen Neerpede en Dilbeek. Onderweg wordt u getrakteerd op verschillende uitzichten op het Pajottenland en de Brusselse skyline. De tocht passeert langs de Sint-Annakerk in Dilbeek, in de voetsporen van Pieter Bruegel.

SCHAARBEEK: OP PAD IN
BRUSSEL-NOORD

Praktisch
Vertrek aan het kruispunt van de Neerpedestraat en de Scherdemaalstraat in Anderlecht, 20 oktober om 10u30.
De tocht is 7,5 km - ongeveer 2u stappen.

Deelname is gratis.

Voor meer info kan u de dienst Mobiliteit van de gemeente Anderlecht contacteren: mobiliteit@anderlecht.brussels - 02 526 21 48.

 

FAMILIEFIETSTOCHT
IN VORST & UKKEL

Van harte welkom op onze ontdekkingstocht per fiets langs de Groene Wandeling. We volgen de Groene Wandeling richting Ukkel. De tocht zal doorspekt zijn met kleine

animatiemomentjes over de natuur en de lokale geschiedenis.

 

​​​Praktisch

Afspraak op 21 oktober om 14u45 op het Sint-Denijsplein in Vorst. We zijn terug aan het startpunt rond 17u.

Deelname is gratis. Voorzie gepaste kledij, water en iets lekkers om de man met de hamer voor te zijn ;)

Graag een seintje aan forest-saintgilles@gracq.org als je wil deelnemen, zodat we weten hoeveel deelnemers er zullen zijn.

INTERGEWESTELIJKE FIETSTOCHT LANGS DE WOLUWE

 
 
 
 

Tijdens de Dag van de Trage Weg gaat u met een Brukselgids op stap doorheen het noordwesten van Brussel, op zoek naar wegen waar het aangenaam wandelen is... of zou kunnen zijn. Vanuit het Noordstation gaat het langs parken, groene verbindingen, opgeblazen bruggen, privédomeinen, een kerkhof, brede woonstraten, een voormalige treinbedding en een toekomstig park opnieuw naar het

Noordstation. Telkens bekijken we wat de ruimte comfortabel maakt voor de wandelaar en wat er zou kunnen verbeteren.Stapschoenen komen goed van pas voor deze Thematoer, want hij is een achttal km lang.

 

​Praktisch

Afspraak 20 oktober om 14u aan het Noordstation, uitgang Bolivarlaan, ter hoogte van het terras van de Starbucks. Het einde is voorzien om 17u30, aan het Noordstation.
Deelname: 10 euro

Maximum aantal deelnemers: 25 personen.

Graag inschrijven vóór 20-10-2018

Contact: Bert De Bisschop - 02/218 38 78 - bruksel@skynet.be - www.brukselbinnenstebuiten.be

PADEN ONTDEKKEN, WIJKEN VERBINDEN IN VORST

QuartierWielsWijk doet opnieuw mee aan de Dag van de Trage Weg. Ze organiseren een ontdekkingstocht langs onbekende paden en wegjes in Vorst. De route loopt langs de passage Orban-Luttre als potentiële doorsteek voor voetgangers. Verder gaan we ook een kijkje nemen in de wijken Bervoets, Messidor, Groen Vorst... en dat allemaal langs trage wegen die u

misschien nooit eerder opmerkte of gebruikte.

 

Praktisch

De wandeling start om 10u00. Afspraak op 20 oktober aan QuartierWielsWijk, Bondgenotenstraat 273.

Het wordt een mooie wandeling met perspectief!

Contact: QuartierWielsWijk - quartierwielswijk@gmail.com.

CACTUS WEEKEND TOUR -

ONTDEK BRUSSEL OP DE FIETS

De Cactus Weekend Tour is een fascinerende inleiding op Brussel en haar diversiteit. De gids brengt een perfecte mix tussen typische Brusselse highlights zoals de Marollen, de Vismet en het Gerechtshof, maar even goed passeert de tour langs minder bekende plekjes met een verrassend zicht op de stad.

Naar aanleiding van de Dag van de Trage Weg loopt de route zoveel mogelijk langs trage wegen.

Halfweg zetten we de fietsen even aan de kant en pauzeren we in een fijn cafeetje of op een van de vele terrassen.
 

Praktisch

De fietstocht start om 13u30 en duurt tot 17u. Afspraak op 20 oktober aan het Europakruispunt bij het Centraal Station.

​Deelname: 25 € (incl. fietshuur) / 18 € (met je eigen fiets)

Taal: Engels

Contact: cactus.brussels/weekendtour.

De Woluwe: Toegankelijk? Beschermd? Bedreigd? Ter gelegenheid van de Dag van de Trage Weg nodigen wij je uit om met ons mee te fietsen langsheen de Woluwe, van de bronnen in Watermaal-Bosvoorde tot in Zaventem.

Verschillende sprekers vertellen onderweg over de rivier en zijn vallei, huidige projecten, kansen en bedreigingen. Aan de gewestgrens

nemen we het gloednieuwe 'Woluwepad', een pad langs de Woluwe dat net werd gerealiseerd door de Vlaamse overheid.

 

Kers op de taart? We vroegen toegang tot de Woluwe binnen het domein van Hertoginnedal, dat meestal gesloten is voor het publiek. Hopelijk werd onze vraag gehoord!

 

De fietstocht tussen Watermaal-Bosvoorde en Zaventem is ongeveer 10km lang en is ook toegankelijk voor wie minder sportief is. Bij terugkeer is iedereen vrij om zijn eigen tempo te fietsen. Vanuit halte Roodebeek (5km van Zaventem) is het mogelijk om je fiets mee te nemen op tram 8, die net werd ingehuldigd, om terug te keren naar het vertrekpunt. Wij kijken ernaar uit om met jou mee te fietsen tijdens deze activiteit!

Praktisch

Vertrek: zondag 21 oktober, 13.30u stipt bij de ingang van Tournay-Solvay Park, Terhulpenlaan 199 in Watermaal-Bosvoorde. Parkeren bij het station van Bosvoorde en toegang via tram 94 'Bosvoorde station'.

​Taal: elk in zijn eigen taal (NL en FR) met speciale aandacht voor wie iets niet begrijpt

Prijs: € 3 te betalen op de rekening van Coördinatie Zenne IBAN BE21 0014 5041 2203

Inschrijven: vooraf inschrijven is nodig via https://www.coordinatiezenne.be/nl/contact.php (vermeld het aantal deelnemers en 'Woluwe fiets 21/10')

HERTOGINNEDAL: UITZONDERLIJK TOEGANKELIJK OP DE DAG VAN DE TRAGE WEG

Ter gelegenheid van de Dag van de Trage Weg nodigen wij je uit om de Woluwe op Hertoginnedal te volgen langs het Woluwepad. Langs deze kleine weg, altijd gesloten voor het publiek, zullen we van Oudergem naar Sint-Pieters-Woluwe wandelen en zo één van de mooiste riviertjes van Brussel ontdekken: de Woluwe. Over dit pad schreef Touring Club in

1906: "Deze plaats is bijzonder in trek bij wandelaars die er in alle rust komen picknicken. Het was een inspiratiebron voor heel wat schilders, en veel liefhebbers van fauna en flora hebben hier de natuurmicrobe te pakken gekregen."

Je bent welkom om met ons deze uitzonderlijke ontdekking te delen en om te dromen over de toekomst van deze mooie plek. We kijken uit naar je komst!

Praktisch

Zondag 21 oktober 2018 van 14u30 (stipt) tot 15u30

Afspraak om 14u15 aan het klein rondpunt van de Hertoginnelaan (kruispunt Wahalaan) in Oudergem, tram 8 ‘Vorstrondpunt’.

Taal: elk in zijn eigen taal (NL en FR) met speciale aandacht voor wie iets niet begrijpt.

Inschrijven: deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig via het contactformulier https://www.coordinatiezenne.be/nl/contact.php

(vermeld het aantal deelnemers en 'Woluwe Hertoginnedal 21/10')

CYCLEHACK BXL - VELOMUSEUM

 
 
 

Je bent van harte welkom op de derde brainstormsessie voor Cyclehack BXL!
Breng mee: al jouw ideeën die een antwoord kunnen bieden op hindernissen die je als fietser ondervindt! Tijdens deze editie willen we hack-actviteiten op kindermaat bedenken.

 

Cyclehack wil met jou innovatie letterlijk in eigen handen nemen. Samen zoeken we naar oplossingen om fietsen in de stad toegankelijker, veiliger en leuker te maken voor iedereen. 

In groep gaan we in onvervalste Doe Het Zelf stijl aan de slag om deze ideeën in de realiteit om te zetten. De hacks of prototype die hierdoor ontstaan, testen we meteen ook uit in de straten van Brussel.
Kom op 21 oktober naar het Velomuseum en deel je barrières of problemen die het fietsen in Brussel in de weg staan of bemoeilijken. Deze sessie focust op de mobiliteit van de allerkleinsten en voorziet enkele kindvriendelijke activiteiten.

 

​​​Praktisch

Afspraak op 21 oktober in het Velomuseum (Arduinkaai 28, 1000 Brussel) om 13u. We werken door tot 17u. Je bent welkom voor een uur of voor de hele namiddag. 't Is ook het ideale moment om het Velomuseum te ontdekken.

Meer info vind je op >> cyclehackbxl.be

OP ONTDEKKING LANGS DE PADEN VAN GANSHOREN

De gemeente Ganshoren nodigt je van harte uit op een ontdekkingstocht langs de vele trage wegen in de gemeente. Het doel: trage wegen beter inzetten voor actieve mobiliteit, gezondheid en het leefmilieu.

 

​​​Praktisch

Afspraak op 21 oktober om 13u aan het gemeentehuis, de Villegaslaan 31 in Ganshoren. De wandeling eindigt om 15u.

Deelname is gratis.

Contact: Aurélien Linclau - 0486 94 08 69 - alinclau@ganshoren.irisnet.be

www.ganshoren.be

-

 pour // voor  

2019 - info@stapas.be

  • Facebook - Black Circle