Zet trage wegen in Brussel in de kijker op de Dag van de Trage Weg

Al meer dan 10 jaar brengt de Dag van de Trage Weg duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, gezinnen en kinderen op de been. Samet zetten ze de paden in hun buurt in de kijker. In het groen en in de stad, langs oude buurtwegen of nieuwe paden.

De Dag van de Trage Weg is hét moment om de vele voordelen van trage wegen te vieren. In Vlaanderen, Wallonië en in Brussel.

Op 20 en 21 oktober 2018 organiseren honderden verenigingen en gemeentebesturen een wandeling, een fietstocht of een andere activiteit. Hoe meer, hoe beter. Want trage wegen zijn belangrijk. Ze zorgen voor meer verkeersveiligheid, een betere luchtkwaliteit en meer sociale contacten. Kortom: van trage wegen worden mensen blij.

Ook jij kan een activiteit op poten zetten.

 

Samen met je gemeente, een lokale vereniging, zoals een sportclub of een erfgoedorganisatie. Alles is mogelijk, zolang het maar op, langs of over trage wegen doorgaat: van een wandeling tot loopwedstrijd, van inventarisatie van de natuur tot een blik op het cultureel erfgoed dat trage wegen te bieden hebben.

Registreer je actie op >> www.dagvandetrageweg.be

 pour // voor  

2019 - info@stapas.be

  • Facebook - Black Circle