STADSSAFARI door veel wind en een beetje regen // STAFDAG gemeenschapscentra

08.06.2017

Wat zijn de kansen voor gemeenschapscentra op, rond en langs Brusselse trage wegen? Dat was de inzet van de workshop trage wegen die we gaven op de stafdag voor de entiteit gemeenschapscentra van de Vlaamse Gemeenschapscommissie op 6 juni.

 

Als je met activiteiten buiten de muren van je gemeenschapscentrum wil treden, waar ga je dan naartoe? Trage wegen natuurlijk! Zij zijn zoveel meer dan een weg; groene ontmoetingsruimte, een kwaliteitsvol rustpunt, een fijne speelplek of een verkeersveilig alternatief.

 

We gingen op tocht doorheen Schaarbeek en Brussel-Stad langs verschillende soorten trage wegen. Vaak stonden we voor gesloten (park)deuren. Maar dit was juist stof voor discussie: trage wegen en toegankelijkheid, altijd en overal?! We gaven inspiratie om samen met de gemeenschapscentra te beginnen werken aan (trage wegen-)beleving in de 19 Brusselse gemeenten. Wordt hopelijk vervolgd op de Dag van de Trage Weg op 14 en 15 oktober in Brussel.

 

>>> Via deze link kan je kaarten met de trage wegen in een straal van 1.5km rond elk van de 22 gemeenschapscentra terugvinden. Om zelf op stap te gaan…

 

 

 

 

Please reload

RECENT
Please reload

 pour // voor  

2019 - info@stapas.be

  • Facebook - Black Circle