BE WALKING BE.BRUSSELS
TOOLS VOOR VOETGANGERS

Brussel is het eerste gewest met een volledige inventaris van alle trage wegen. Een schat aan gegevens die tot stand kwam in samenwerking met heel wat Brusselse vrijwilligers. De inventaris werd gemaakt op basis van open data en eigen terreinonderzoek. 

Die inventaris werd gebruikt om drie instrumenten voor voetgangers te maken: een smartphone-applicatie, een gedrukte wandelatlas en een levensgrote voetgangerskaart die op bushokjes wordt aangebracht. Ze wijzen voetgangers in Brussel de aangenaamste of snelste weg. En ze doen goesting krijgen om er te voet op uit te trekken.

 

Be walking, be Brussels.

​​

Deze wandelatlas in zakformaat wijst je de weg naar alle stapvriendelijke plekken, onbekende doorsteken en mooie paden door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op de kaartjes staan naast 800 km trage wegen ook drinkfonteinen, villo-stations, wandelroutes en de 100 grootste en oudste bomen van Brussel. Door tips van Brusselaars kregen ook verrassende en adembenemende zichten op de Brusselse skyline een plek. In de pocketatlas kan je je eigen aantekeningen maken en favoriete bestemmingen op de kaart zetten. Zo wordt dit ieders gepersonaliseerde wandelagenda van Brussel.

Vraag je gratis exemplaar op het groen nummer van Brussel Mobiliteit: 0800 94 001

POCKET WANDELATLAS

APP VOOR SMARTPHONE

Een route plannen voor een wandeling in Brussel was nog nooit zo makkelijk. Je bepaalt je start- en eindpositie aan de hand van een adres of een punt op de kaart en de app berekent de mooiste of de snelste weg.

Aan de hand van icoontjes toont de app je bovendien interessante punten in de stad. Van een openbaar toilet tot een bushalte. Kom je onderweg een afgesloten weg of een ander probleem tegen? Dan kan je dit melden via de app.
Je hebt geen data-abonnement nodig om de app te gebruiken: eenmaal de app geïnstalleerd is, werkt hij offline.

 

De app is voorlopig alleen beschikbaar voor Android-smartphones.

Je kan de app >> downloaden uit de Google Play store.

walker_pantone_blue geel logo-01.jpg

​In navolging van grootsteden als Londen, Wenen en Straatsburg, kregen bijna 200 bushokjes in vier Brusselse gemeenten een levensgrote voetgangerskaart.

 

Elke kaart is aangepast aan de exacte locatie van het wachthokje en werd georiënteerd volgens de kijkrichting. De kaart maakt duidelijk dat een voetganger in 8 minuten verder komt dan veel mensen denken. Dankzij doorsteken en autovrije paden. De tekeningen van markante gebouwen helpen de passanten om zich snel te oriënteren.

 

Dit project werd uitgevoerd door Traject en Trage Wegen.

UNIEKE VOETGANGERSKAARTEN OP BUSHOKJES

 pour // voor  

2019 - info@stapas.be

  • Facebook - Black Circle