Hoe de tapas trend restaurant praktijk beïnvloedt

Een opkomende trend in de restaurant industrie is de tapas trend. Dan zal je zeker denken, “gaan restaurants nu meer tapasgerechten aanbieden?” Echter gaat deze trend niet om het gerecht zelf. Bij deze trend gaat het namelijk niet om het eten van deze overheerlijke gerechten, maar voornamelijk om het sociale aspect hiervan. Voor restaurants biedt dit verschillende voordelen en mogelijkheden om hun bedrijf sneller en meer te laten groeien. Daarnaast bereiken ze hier ook verschillende soorten consumenten mee en behouden ze hun huidige bezoekers ook door deze speciale aanpak. In dit blog gaan we dieper in op hoe de tapas trend praktijken binnen restaurants revolutioneert en wat voor uitkomsten dit zal hebben op de industrie.

De trend van kleinere porties

Eten binnen een restaurant is net als een shampoo kopen: er zijn te veel merken (oftewel restaurants) en een groot aanbod zorgt ervoor dat consumenten overweldigd raken door alle verschillende opties. Een restaurant moet er dus voor zorgen dat ze zichzelf anders presenteren dan hun concurrenten. Hoe ze dit doen? Door mee te gaan met de ‘tapas trend’. Bij deze trend gaat het om het sociaal delen van maaltijden en drankjes. Dit doen ze door hun aanbod te bieden in kleinere porties, wat lijkt alsof gasten ‘tapas’ eten (terwijl dit vaak niet traditionele tapas gerechten zijn). Niet alleen zorgt dit ervoor dat restaurants meer publiek kunnen aantrekken, maar ook voor lagere voedselkosten, snellere doorloop van ingrediënten en een bevorderend gemeenschapsgevoel. 

De fusie van tapas en moderne gerechten

Sommige restaurants nemen de trend een tikkeltje verder en fuseren het idee van tapas ook met andere moderne gerechten. Traditionele tapas gerechten omvatten warme en koude gemarineerde hapjes, vaak gekruid met chilipepers, paprika, knoflook, olijfolie en komijn. Denk hierbij aan gehaktballetjes, calamares, gevulde pepers, gemarineerde olijven en nog veel meer. Door deze te combineren met andere keukens (zoals Franse of Aziatische) creëren restaurants een interessante en verrassende ervaring voor hun gasten. Moderne tapas fusie creëert als het ware een veelzijdige eetervaring voor verschillende soorten eters, inclusief vegetarische, veganistische en glutenvrije eters. Dat maakt deze trend zo revolutionair en interessant en het schijnt dat het een blijvertje zal zijn in de restaurantsector.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Stapas.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart